Luciano Zoon


Aangenaam! Ik ben Luciano Zoon werkzaam als kind & jeugd psychotherapeut i.o. en arts. Tijdens mijn studie geneeskunde heb ik op verschillende afdelingen in het ziekenhuis stage mogen lopen. Psychiatrie, kinder- en huisartsgeneeskunde sprongen er voor mij boven uit. In de psychiatrie heb ik zowel in het AMC als bij OLVG-West praktijk ervaring opgedaan.

Op dit moment gaat mijn voorkeur echter meer uit naar de therapeutische kant van het vak. Dit is mede ontstaan door een begeleid wonen project waarbij ik werkzaam was als complex begeleider van kinderen en adolescenten tijdens mijn studietijd. Ik heb hierbij veel ervaring opgedaan met verschillende persoonlijkheids-problematieken, adolescenten die een geweldsgeschiedenis hadden of die kampten met forse gedragsproblemen.

Tevens was een belangrijke taak om een goede alliantie tot stand te brengen waarin ik de jongeren hielp om stapje voor stapje hun leven weer terug op de rails te krijgen. Tijdens deze periode is voor mij duidelijk geworden dat het werken met jongeren hetgeen is dat ik graag wil doen.

Wat mij aanspreekt in het behandelen van kinderen en adolescenten is de onbevangenheid, spontaniteit en creativiteit.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten zoals voetbal of racefietsen. Belangrijke persoonskenmerken zijn goed kunnen luisteren, geduldig, ijverig en behulpzaam. Momenteel werk ik met veel plezier als kindertherapeut bij vrijgevestigde praktijk Psychotherapy & Movement in Amsterdam. Hierbij zet ik verschillende behandelvormen in om kinderen weer zo goed mogelijk op weg te helpen.

De methodieken die ik vaardig ben zijn: cognitieve gedragstherapie, EMDR, cliƫntgerichte-therapie, speltherapie, beeldcommunicatie en ouderbegeleiding. Bij EMDR therapie voert de therapeut een gesprek met het kind over wat er gebeurd is en wat daarvan de meest nare herinnering is. Het kind moet zich op dit plaatje concentreren en tegelijkertijd met de ogen de vingerbeweging van de therapeut volgen. Het is belangrijk dat het kind vervolgens aangeeft op het moment dat dit gevraagd wordt of iets voelbaar veranderd. De behandeling gaat door tot dat het kind geen last meer ervaart van het denken aan de traumatische gebeurtenis of nachtmerrie. Een aantal keren per jaar volg ik verschillende cursussen om mijn kennis en vaardigheden steeds weer verder uit te breiden.

Therapeut: Kinderpsychotherapeut

Contactinformatie

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Bijlmerdreef 494 A-B
1102 AC Amsterdam Zuidoost

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Krugerstraat 7d
1091 LB Amsterdam

Contactformulier