Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Tijdens je eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op.

Dit behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten

Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Wanneer kan uw kind terecht bij de fysiotherapeut?

Voorbeelden van indicaties:

  • Als de ontwikkeling van uw baby niet vanzelf gaat en bewegen en spelen speciale aandacht vraagt;
  • Voorkeurshouding;
  • Scheef en/of afgeplat hoofdje;
  • Huilbaby;
  • Overstrekken;
  • Trage motorische ontwikkeling;
  • Aangeboren of verworven aandoeningen (bijvoorbeeld cerebrale parese, obstetrische plexus brachialis laesie);
  • Syndroom van Down;
Mijn naam is Carina Kooijman. Ik ben in 2014 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel volg ik daar ook de Master Kinderfysiotherapie. Sinds mijn afstuderen werk ik bij FysioHolland, locaties Oosterpark en Zuid-Oost. Ik verzorg het programma 'Kinderen in Beweging' & 'Peuters in Beweging' voor kinderen met overgewicht van 2-18 jaar in samenwerking met Colinda (diëtist) en Evelyn (opvoeddeskundige). Ik kan er van genieten dat kinderen helemaal opleven, zich fitter voelen en zelfverzekerder worden. Mede dankzij mijn achtergrond als dansdocent ben ik gewend om op een actieve manier met groepen kinderen te werken. Ik ervaar dit al jaren als heel positief en prettig werk

Vergoeding

Fysiotherapie wordt van 0-18 jaar vergoed vanuit de basis- en de aanvullende verzekering. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Contactinformatie

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Bijlmerdreef 494 A-B
1102 AC Amsterdam Zuidoost

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Krugerstraat 7d
1091 LB Amsterdam

Contactformulier