In Amsterdam hebben meer dan 30.000 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Dat betekent één op de vijf. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zet de gemeente flink in op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen, met als doel: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033.

Om gezond op te kunnen opgroeien hebben kinderen de inzet van iedereen nodig. Ten eerste die van het kind en de ouders zelf, maar ook die van professionals op scholen, in de zorg, bij welzijnsinstellingen, buurtorganisaties, sportclubs en bedrijven. Met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht werkt de gemeente Amsterdam (PACT) multidisciplinair samen met andere partijen aan een gezond gewicht voor de Amsterdamse jeugd.

Het Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum maakt deel uit van het PACT dat gesloten is en organiseert beweeggroepen voor kinderen met overgewicht van 2 tot 6 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen hoe leuk bewegen kan zijn.

Het beweegprogramma wordt aangeboden in samenwerking met een (kinder)fysiotherapeut, kinderdietist en een opvoeddeskundige. Daarnaast wordt er informatie en advies aan de ouders en/of verzorgers gegeven.

Contactinformatie

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Bijlmerdreef 494 A-B
1102 AC Amsterdam Zuidoost

Paramedisch Kind & Jeugdsport centrum
Krugerstraat 7d
1091 LB Amsterdam

Contactformulier